Carla Kesteloo

Carla Kesteloo (62). LAT. Geb. Vlissingen. Oud-docent en oud-manager op het Scheldemondcollege. Nu fotograaf, beeldend kunstenaar en trainer.

“Coaching in BeeldDenken. Om zo tot oplossingen te komen. Met tekeningen van het strand bijvoorbeeld. Als metafoor van iemands organisatie.”

Ook fotografeerde ze hónderden kwallen. “Lopend langs de vloedlijn dacht ik: hee, wat zijn ze fantastisch. De gelaagdheid. De kleur. De diversiteit.”

“Het bijzondere uit het alledaagse halen. Dat wil ik ook aan andere mensen laten zien. In die transparante kwallen zag ik associaties naar het leven.”

“Ik ben op het strand opgevoed. We gingen altijd met de hele familie naar ons daghuisje bij Dishoek. Daar heb ik nu een slaaphuisje van laten maken.”

“ ‘s Ochtends meteen met je voetjes in het zand. De wuivende duinen. Een fazantenechtpaar. Het ver kunnen kijken. Ik hou zó van de weidsheid.”

En voorál de vrijheid. Aan de voor- en de achterkant. Ik zou echt niet zonder kunnen. Op vakantie in de zomer? Nee joh, het is dan geweldig hier hè.”