Hajnalka Bimmel-Boros

Hajnalka Bimmel-Boros (51). Gehuwd, 1 zoon. Geboren in Hongarije. Huishoudelijke hulp. Kwam door de liefde (“m’n blauwogige”) 25 jaar geleden naar hier.

“Iek volgen m’n hart, m’n passie, m’n man. Ben een buitenlandse vrouw en ik werk bij Vlissingers. Ik heb die vertrouw verdiend en kans gekreeg van hen.”

“Iedereen hier noemen mij schatje. Voor mijn sieraden en kleding ik werk extra. Heb 13 tattoo’s. En 600 paar schoenen. Doe elke dag wat moois aan.”

“We wonen in bloemenbuurt. Oude Scheldewoning. Historie. Dat is belangrijk. Mijn man ook doorgeven aan mij. In weekend ik loop door de straatjes.”

“Kijk hier op deze foto. ’s Morgens 5 uur. Ik zie die regenboog en denk: dat is van mij. Ik ben ook tegengekomen kunstwerken op muren. Is schoonheid.”

“Iek ben leuk, spontaan en gek. Dat is die Hongaarse temperament. M’n goulashsoep is pittig en lekker. Mét juun. Haha, ik heb geleerd Zeeuwse woorden.”

“Ik heb hier gebouwd mijn leven en hoor bij de Vlissingse maatschappij, de Zeeuwse cultuur. Ik kijk ook naar Trugkieke. Weet áálles. Ja ik vind heel leuk.”