Ann Westendorp

Ann Westendorp (74). Getrouwd. Geboren in Rotterdam. Woont 20 jaar in Zeeland. “Eerst in Middelburg. De buren zeiden niet eens gedag. Vlissingen is meer van het hart op de tong.”

“Wij hebben ook uitdrukkingen. Komt harder over, maar is niet zo bedoeld. Meid, ik praat nog tegen elke lantaarnpaal. Dat zit in je hè. Ik heb zo een gesprekje. Ook al ben ik op mezelf.”

“Ik loop alles. Door heel Vlissingen. Het liefst langs het water. Ben er gek van. Kan er echt ontroerd door raken. Dat er opeens zo’n stilte valt. En dat de kleuren dan zo prachtig worden.”

“Moet heel vaak denken aan het nummer ‘Vaderland’ van Frank Boeijen. De trefwoorden in dat lied slaan allemaal op hoe het hier is. Grijsland. Regenland. Kustland. Platland. Waterland.”

“Het water is m’n alles. Kan niet zonder. Mijn lievelingsplekje is de Nolledijk. Op de bankjes daar. Daar is het toch het mooiste? Je ziet alles. Dan zit je echt op een eilandje weet je wel.”

“Vroeger zat ik in de mode. Al mijn kleding maak ik zelf. En als ik wat koop, knip ik het -bij wijze van spreken- doormidden. Bij mijn hoeft het niet duur te zijn. Weet je wat ik bedoel.”

“O meid…ik loop vaak iedereen voorbij. Ben altijd zo bezig in m’n hoofd. Een computer heb ik niet. Kijk, jullie zijn daarmee verweven. Ik zeg dan: bel me maar. Dat is leuker. Ja toch?”