Sjaan Jasperse

Sjaan Jasperse (64). Geboren in Oost-Souburg. Getrouwd, 1 dochter. Oud-caissière Lidl. Woont sinds 2008 op Boulevard Bankert en zit dagelijks met haar man en hond voor de deur. 

“Daarvóór hadden we een huis achter stomerij Edelweiss in de Paul Krugerstraat. Dat stukje heette ook Singel. Daar stond nog een rijtje huizen. Maar die zijn toen allemaal gesloopt.”

“We vieren eigenlijk altijd vakantie voor de deur. Daar kennen ze ons van hè. De mensen kijken naar ons en wij naar de mensen die voorbijkomen. Nee, we gaan daar nóóit meer weg.” 

“Het is hier altijd de zoete inval. Je steekt wel duizend keer je hand op als je daar zit. Mijn man zegt vaak: het is makkelijker om hier een zwaaiend handje op een stokje neer te zetten.”

“Ik geniet erg van de zomer- en nachtmarkten op de boulevard. Mijn lust en mijn leven. Dan maak ik wel vijf keer een rondje. En dan tussendoor op ons terras steeds een bakje koffie.” 

“Een jaar of zeven geleden ben ik begonnen met kerstversieringen voor ons raam. Veel positieve reacties. Over de mooie lichtjes en huisjes. Dat is echt een uit de hand gelopen hobby.“

“Mijn meest gelukkige tijd is die aan de boulevard. Ik ben elke dag dankbaar voor het leven. Mijn geadopteerde dochter is mijn zielsvriendin. Ik zeg altijd: jij bent geboren uit mijn hart.”