Dorien Blom

Dorien Blom (37). Verloofd, 3 kinderen. Opgegroeid in Oost-Souburg. Is vanaf haar 18e jaar uitvaartondernemer, samen met haar moeder. Blom en De Ridder Uitvaartverzorging in Souburg.

“Het werk heeft me altijd aangetrokken. Heel veelzijdig. Een vrij beroep. Je komt bij mensen thuis en geeft ze ondersteuning. Een luisterend oor. Verlies is pijnlijk maar hoort bij het leven.”

“De uitvaart is erg aan trends onderhevig. Losse bloemen in plaats van bloemstukken. Fotopresentaties. Afscheidsfotografie. En kinderen worden er tegenwoordig ook meer bij betrokken.”

“Momenteel is Souburg wat rommelig in verband met de nieuwbouw. Het Oranjeplein. De Karolingenbaan. Nieuwe scholen. Alle voorzieningen voor zowel oud als jong zijn hier aanwezig. ”

“De begraafplaats in Souburg zou wel eens een opknapbeurt mogen krijgen. Een nieuwe entree. Een monument voor vlinderbaby’s. En meer bankjes zodat je even tot rust kunt komen.”

“In Souburg komen eigenlijk alleen mensen die er wonen. Geen toeristen. Je bent hier onder elkaar. Een warm dorp. De zorgzaamheid voor elkaar is echt typerend. Souburg is mijn dorp.”

“Ik hoop dat de winkels weer heel erg gaan uitpakken met de feestdagen. Als kind al vond ik die tijd magisch. Lichtjes in de donkere dagen voor kerst. Het einde is ook altijd een begin.”