Marije Coenen-Jobse

Marije Coenen-Jobse (51). Getrouwd, 1 zoon. Geboren in Vlissingen. Afgestudeerd aan kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam. Eigenaar van Mrs.Marcos, damesmode en accessoires.

“De Sint Jacobsstraat wordt heel goed door de toeristen gevonden. Die zien de mooie dingen van het straatje. Hopelijk worden de leegstaande pandjes weer snel ingevuld door ondernemers.”

“Ik zeg altijd: Vlissingen heeft niet veel winkels maar wat er is, is leuk en eigenzinnig. En er wordt samengewerkt. Ook is het drukker geworden. Het seizoen begint nu eerder en duurt langer.”

“In Vlissingen wordt momenteel veel gebouwd. Maar er is gelukkig ook nog veel authentiek. Zoals de mooie wijk tegenover het ziekenhuis. Een jaar of zeven geleden konden we daar wat kopen.”

“Ik ben opgegroeid in de Gerbrandystraat. Toen waren daar alleen nog maar B-wegen. Je keek uit op de weilanden. In ons rijtje waren veel zeemansgezinnen. De mannen zaten meestal op zee.”

“De vrouwen zorgden een beetje voor elkaar. Het was leuk als je vader thuiskwam, maar als hij wegging redden we ons ook prima. Je moeder regelde gewoon alles in huis. Je weet niet beter.”

“Het water en de weidsheid is sterk van invloed geweest op mijn leven. Het is fantastisch dat een kind kan opgroeien aan strand en zee. Dat gevoel van ruimte neemt een mens voor altijd mee.”