Jerzy Krijger

Jerzy Krijger (47). Samengesteld gezin, 5 kinderen. Geboren in Vlissingen. Sinds 10 jaar eigenaar van Krijger & Dieleman Makelaars in het voormalige pand van de ING en V&D.

“Ja, dat is allemaal weg. Amper banken meer. Geen postkantoor meer. Dat hoort bij de tijd waarin we leven. Voor ons was het een kans om daar een mooi kantoor te creëren.”

“De woningmarkt is nog volop in beweging. Veel vraag. Veel van buiten de provincie. Met name van Belgen die hun kustlijn verafschuwen. Ze vinden Vlissingen heel charmant.”

“Ik ben heel positief over het Scheldekwartier. De uitdaging voor de gemeente om zo het centrum aan elkaar te rijgen. Ook zijn er mooie ontwikkelingen in het stationsgebied.”

“Ik ben aan het Van Nispenplein opgegroeid. Altijd buiten. Fikkie stoken. Naar Siebeltje om snoep. Vragen of je met de loodsboot mee mocht varen. Dat mocht toen gewoon.”

“De stad is veranderd. De Scheldestraat is verrassend multicultureel geworden. In de Walstraat waar de overkapping weg is, zie je dat de ondernemers de gevels opknappen.”

“Ik ben trots op Vlissingen. De ligging. De diversiteit. We zitten in een positieve flow. Samen voor een nieuwe toekomst. Mensen van buiten de regio zijn laaiend enthousiast.”