Rik Lingier

Rik Lingier (59). Samengesteld gezin, 5 kinderen. Geboren in Vlissingen. Organisator Vlissingen Vintage. Werkt als kwartiermeester bij het Loodswezen. Op de kotter buiten Westkapelle.

“Leidinggevende over de matrozen. Week op, week af. Elke week vaar ik langs de boulevard. Dan zie je hoe mooi de skyline is geworden. Altijd blij als ik weer in mijn stadje aan wal stap.”

“Ben opgegroeid in café ‘Achter de Kerk’. Dat was van mijn oma. Na de oorlog het eerste café in Vlissingen. Er kwamen veel hoeren en homo’s. In de jaren zeventig werd het ‘Moustache’.”

“Door mijn moeder, een Elvisfan, ben ik in de rock-‘n-roll gerold. Vlissingen Vintage is dit jaar in het Scheldekwartier. Live bands. Vintagemarkt. Oldtimers. Ze komen vanuit heel Europa.”

“Maar de regels waaraan je als festival moet voldoen worden steeds ingewikkelder. En de gunfactor mag wel groter worden. Dat geldt voor gemeente, horeca, middenstand en bewoners.”

“Twee sectoren zijn kenmerkend voor onze stad: de scheepvaart en de horeca. Vlissingen is in de winter van ons en in de zomer van de toerist. Prima. Want Vlissingen moet ervan leven.”

“Er worden veel hotels gebouwd. Maar dan moet er ook wat te doen zijn. Nu leggen we het af tegen Vlissingen-Noord: Middelburg. Toch denk ik dat het wel goed komt met Vlissingen.”