Kees Jasperse

Kees Jasperse (85). Getrouwd, 4 kinderen. Geboren in Oost-Souburg. Oud-sleepbootkapitein bij De Schelde. “Ben daar in 1963 gaan werken. Toen werd Scheldepoort in het Sloe gebouwd.”

“Je was dag en nacht bezig. Een prachtige tijd. Vooral het onder elkaar zijn. Heb één gasexplosie meegemaakt op de sleepboot voor me. Twee doden. Zoiets vergeet je je leven niet meer.”

“Ben opgegroeid op ‘t Wissel aan de Nieuwe Vlissingseweg. De stopplaats van de tram. Als kind legden we centen op de rails om te kijken hoe plat die werden als de tram eroverheen reed.”

“Later gingen we uit in Vlissingen. Rondjes lopen in de stad. Dan kwam je de meisjes tegen hè. Heb mijn vrouw leren kennen in De Hap. Dat was een automatiekhal in de Sint Jacobsstraat.”

“We kregen van De Schelde een huis op het Fort. Er woonden alleen maar Scheldewerknemers. Heel gezellig. Half Vlissingen was toen van De Schelde hè. Er werd altijd veel georganiseerd.”

“Maar alles is daar afgebroken. Het Fort zelf. De Bonedijkenstraat. De kerk waarin we zijn getrouwd. Ook De Schelde bestaat niet meer. Jammer. Tja, zo gaat dat. Het waren andere tijden.”

“Ik zorg al twintig jaar voor mijn vrouw. Als je iets met liefde doet is dat niet zwaar. Ze ziet nog voor 2%. Ondanks dat gaan we altijd op vakantie. Twee keer zes weken weg met de caravan.”