Mandy van Oosten

Mandy van Oosten (29). Verloofd. Opgegroeid in Middelburg. Specialist vakbekwaamheid bij de brandweer. Organiseren van trainingen. Sinds kort in opleiding voor brandweervrouw.

“Ik heb tien jaar als strandwacht gewerkt. Vanaf mijn vijftiende. Werken met je blote voetjes in het zand. Mensen uit het water halen. Zeehondjes. Een leuker vakantiebaantje is er niet.”

“In Vlissingen heb ik me vanaf het begin op mijn gemak gevoeld. De festivals die hier waren. Het uitgaansleven. De vrienden die ik hier heb. Daarom ben ik in Vlissingen gaan wonen.”

“Eerst denk je: Zeeland is te klein voor me. Inmiddels ben Ik in de voetsporen van mijn vader getreden. Die is ook brandweerman. Evenals mijn broer. We zitten in dezelfde ploeg.”

“Mijn vriend vaart. Vierde generatie zeeman. Zeemansvrouw zijn is een manier van leven. Is anders dan vroeger. Brieven schrijven we niet meer. Elke dag contact via de smartphone.”

“We wonen in de Lannoystraat. Uitzicht op het speelveld op het Van Nispenplein. Een volksbuurt met fijne winkels dichtbij. Zoals de nieuwe Griek op de hoek van de Scheldestraat.”

“Veel vrienden zijn buiten Zeeland gaan studeren. Maar wanneer ze gesetteld zijn zie je ze weer terugkomen. De zee en de ruimte zijn toch altijd de grote trekker in Vlissingen hè.”