Bram Louws

Bram Louws (74). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Middelburg. Groeide op in Duijvendrechtstraat in Vlissingen. Werkte 42 jaar als leraar in groep 7 en 8 van de Louise de Colignyschool.

“In de loop der jaren heb ik honderden Vlissingse leerlingen gehad. Wat leuk is aan een stad aan zee: je kunt lessen geven op het strand of in het Nollebos. Omdat alles zo dichtbij is hè.”

“Vlissingen bevalt goed. Zeker nu het Scheldekwartier erbij is gekomen. Je ziet steeds weer nieuwe huizen en gebouwen verrijzen. Een verrijking. De stad is er levendiger op geworden.”

“Fietsen of lopen doe ik veel. Elke dag minimaal een uur. Je komt altijd wel bekenden tegen. We proberen de routes af te wisselen. Als het waait gaan we meestal door de kleine straatjes.”

“We hebben 47 jaar in de Palingstraat gewoond. De ontsluiting van de Koningsbrug was pas in 2005. Daarvóór deed je er in de zomer wel twintig minuten over voordat je de stad uit was.”

“Op het strand bij Dishoek hebben we al 40 jaar een slaapstrandhuisje. In de zomer leef je met elkaar in een soort dorpje. De wind. De regen. De luchten. De zee. Eén zijn met de natuur.”

“Het draait allemaal om positiviteit. Soms denk ik waar zitten we allemaal over te mauwen. Waar maken we ons druk over. Laat ons bewust zijn dat we hier in rijke omstandigheden leven.”