Hannie de Pooter

Hannie de Pooter (56). Alleenstaand, 3 kinderen. Opgegroeid in Zuidzande. Is coördinator Buurtpreventieteam Middengebied en Centrum. Werkt als postbezorger bij PostNL.

“Deze tijd is het extra druk. Tussen Sint en Kerst lopen we ook op maandag. Er worden nog steeds veel kerstkaarten gestuurd. Gewone brieven bezorgen we nog maar zelden.”

“Ik woon sinds 1987 in Vlissingen. Leerde m’n ex-vriend kennen op de PSD-boot. Daar werkte hij achter het buffet. De tijd van de beroemde erwtensoep en broodjes kroket.”

“Ik vond Vlissingen wel gezelliger dan nu. Veel meer winkels dan nu. Ook hier in het Middengebied. Daar zag je steeds meer middenstand verdwijnen. Dat vind ik echt jammer.”

“Met het Buurtpreventieteam lopen we drie keer per week door de wijk. Kijken of er dingen kapot zijn. Hangjongeren aanspreken. Mensen zeggen: we durven de straat weer op.”

“In het Middengebied wonen heel verschillende culturen. Dat is prima wat mij betreft. Mijn nieuwe Marokkaanse buurman reikte me over de schutting een bordje aan. Fijn toch?”

“In Vlissingen zijn er momenteel veel werkzaamheden. Hier zijn ze bezig met de riolering. Kabels. Ondergrondse containers. Hopelijk gaat het niet zo lang duren als op de Singel.”