Mark Leemans

Mark Leemans (53). Getrouwd. Geboren in Westkapelle. Eigenaar van Indisch Restaurant Bandoeng in Oost-Souburg dat dit jaar vijftig jaar bestaat. Opvolger van zijn ouders Ids en Jissy.

“Ik ben trots dat het nog steeds bestaat. Het restaurant ziet er nog precies hetzelfde uit. Het enige verschil is dat we nu altijd Javaans buffet hebben. Vroeger was dat alleen op donderdag.”

“Souburg is een klein dorp met een groot aanbod aan winkels. We hebben een goede witgoedzaak. Er zijn leuke modezaken en ook horecabedrijven. We doen niet onder voor Vlissingen.”

“Zelf ben ik betrokken bij Stichting Mae Uku, de Molukse welzijnsstichting. Doopfeesten. Bruiloften. Uitvaarten. Midzomerfeest. Bedoeld voor iedereen op Walcheren met een Molukse band.”

“Souburg hoort bij Vlissingen. Geweldig om de loodsboten te zien uitvaren in weer en wind. Bij Michiel heb je het mooiste beeld. Na de vakantie doen we altijd eerst een rondje boulevard.”

“Erg jammer dat de rijrichting daar nu is veranderd. Nu kom je onder aan de Coosje Buskenstraat vaak in een file te staan. De wandelaars, fietsers en auto’s komen daar van alle kanten.”

“De gasten van Bandoeng komen van heinde en ver. Het praat zich rond. Laatst was hier een kapitein uit Indonesië die hier met zijn schip was. Voor dat soort ontmoetingen doe je het hè.”