Raymond Flux

Raymond Flux, alias Roffa Bars Bars (45). Samenwonend. Geboren in Rotterdam. Werkt als leidinggevende “zeg maar manusje van alles hoor” op vakantiepark Ganuenta in Colijnsplaat.

“Wat er in een leven kan gebeuren heb ik meegemaakt. Mijn ouders vroeg overleden. Acht vrienden verloren bij schietpartijen. Dakloos geweest. Gedronken. Maar nooit drugs gebruikt.”

“In 2016 ben ik naar Vlissingen gekomen. Aanleiding: mijn vriendin. Zij en mijn sport waren mijn redding. Ik train drie uur per dag. Meestal op de boulevard. Een sportschool is niet nodig.”

“Vlissingen is in principe Rotterdam maar dan aan de zee. En moet je eens kijken wat voor uitzicht je hier hebt. Dat vind je nergens in Nederland. Die zon en die wolken zo op het water.”

“Als het goed is komt er deze zomer een voorziening met allerlei toestellen in het Nollebos. Dat hebben we met een klein groepje en met subsidie bij de gemeente voor elkaar gekregen.”

“Vlissingen helpt me om mijn sport naar een hoger niveau te trekken. De reacties van de mensen zijn altijd leuk. Vragen waarom ik dit doe. Willen soms een fotootje of handtekeningetje.”

“Dan vertel ik mijn levensverhaal en zijn ze vol respect. Ik ben echt van de Vlissingers gaan houden. En best trots dat ik nu ook een Vlissinger ben. Maar dan wel een Rotterdamse Vlissinger.”