Fryda Evertse

Fryda Evertse (60). Gehuwd. Geboren in Brielle. Oud-directeur/psychiater bij Emergis. Nu werkzaam bij BuurtzorgT Walcheren. Verhuisde kort geleden van Middelburg naar Vlissingen.

“Ik wilde al heel lang naar Vlissingen. Mijn eerste kennismaking met deze stad was het filmfestival. Film aan zee. Hoe mooi is dat. Later leerde ik Vlissingen kennen door mijn werk.”

“Wat opvalt is dat het zo anders is in vergelijk met Middelburg. Je maakt hier echt sneller contact met de mensen. Ze zijn opener en diverser. Op straat word je eerder aangesproken.”

“Iedereen die hoorde dat we naar Vlissingen gingen zei: naar dat mooie, nieuwe Scheldekwartier zeker? Je hebt het gevoel dat je in het centrum woont en niet in een nieuwbouwwijk.”

“Er is ook niet gewacht met de omgeving totdat alle huizen klaar zijn. Er staan bankjes. Er is beplanting. Er zijn parkjes. Je ziet meteen dat de mensen daar gaan fietsen en wandelen.”

“We hebben uitzicht op de Westerschelde. Vanuit twee kanten zien we de schepen. Als je naar buiten gaat sta je in de wind en aan het water. Dat geeft een groot gevoel van vrijheid.”

“Vlissingen is the end of the line. Je komt de trein uit en als eerste hoor je de meeuwen, zie je het mooie licht en ruik je de zilte lucht. Het is geen aangeharkte stad. Daar hou ik van.”