Edwin Tilroe

Edwin Tilroe (52). Getrouwd, 2 dochters. Geboren in Vlissingen. Opticien, contactlensspecialist en optometrist. Eigenaar van Tilroe Optiek die zijn grootvader in 1948 in de Walstraat begon.

“De enige keer dat ik langdurig Vlissingen heb verlaten, was op mijn zestiende toen ik in Rotterdam de optiekopleiding ging volgen. Daarna snel weer terug naar de boulevard en de zee.”

“Vooral de geschiedenis van Vlissingen spreekt mij aan. De Spaanse en Franse tijd. Bij velen is die nog onbekend. Napoleon is hier zelfs geweest om de vestingwerken te aanschouwen.”

“Vanwege de strategische ligging is de stad ook meerdere keren vrijwel verwoest. Dat is het nadeel van Vlissingen. Die historie is bijna niet meer aanwezig zoals bij andere vestingsteden.”

“Waar ik erg blij mee ben is dat bij ons in de tuin nog een stuk tastbare historie staat: een Duitse munitiebunker uit 1941 die nog intact en toegankelijk is. We gebruiken hem als schuur.”

“Vlissingen is een stad die bij mij hoort. Het machtige zicht vanaf de boulevard, ondanks de toegenomen horizonvervuiling. Het afwisselende Westduingebied waar ik met mijn hond train.”

“Het is altijd fijn als je Vlissingen binnenrijdt bij de watertoren van Souburg. Tenzij de brug open staat. Een tunnel zou wel prettig zijn. Maar of iemand dat nog gaat meemaken is de vraag.”