Nizetta de Bruijne

Nizetta de Bruijne (65). Getrouwd, 2 zoons. Geboren in Den Helder. Woont sinds 1981 in Vlissingen. Apothekersassistente bij BENU-apotheek. Begon in de apotheek in Papegaaienburg.

“In the middle of nowhere. De hele wijk moest nog gebouwd worden. We woonden in de Aagje Dekenstraat. Met zicht op de hellingbaan. Heb ook nog het Van Dishoeckhuis zien slopen.”

“Zonde, zonde. Maar ja, met de kennis van nu is het makkelijk om kritiek te hebben. Ik heb ook meegedaan aan inspraakavonden over het Scheldekwartier. Iedereen laaiend enthousiast.”

“Tot de crisis van 2008 kwam en men riep: dat hadden ze nóóit moeten doen. Het werd een blok aan het been. Vlissingen werd artikel 12-gemeente. Pas in 2015 kwam het Scheldehof.”

“Het was het begin van het nieuwe Scheldekwartier. Daarna kwam de vaart erin. Het heeft dus zo’n 25 jaar geduurd voordat het definitief werd ingevuld. En ze zijn er nog steeds bezig.”

“Positief aan Vlissingen vind ik dat je overal over mee kunt denken. Walstraat-Noord. Industrieweg. Tuindorp. Wel ervan uitgaand dat de gemeente ernaar luistert en er iets mee doet.”

“In de apotheek is veel veranderd. Veel maakten we nog zelf. Nu helemaal niks meer. Ook meer aandacht nu voor leefstijl. Toen bestonden er zelfs anti-astmasigaretten. Ja, echt waar.”