Anthony van den Berg

Anthony van den Berg (55). Getrouwd, 5 kinderen. Geboren in Vlissingen. Was o.a. eigenaar van een platenlabel en -winkel, van Loopgroep Zeeland en organiseerde Colours by the Sea.

“Deze stad zit zó diep in mij dat ik ooit een wereldbaan heb afgewezen. Ik dacht: ik kan mijn roots niet loslaten. Die zijn voor mij het allerbelangrijkst. Zon, zee, strand en vooral vrijheid.”

“Als kind speelde ik vaak bij de molen en de loodsensteiger. Gevaar kende je niet. Bij de molen stond nog geen hek. En op de steiger kon je via een ijzeren trapje het bolwerk opklimmen.”

“Na een hartstilstand ben ik minder intens gaan sporten. Twee keer per week. Natuurlijk altijd over de boulevard. Dat is toch het mooiste stukje. Maar ook de duinen. Fantastisch toch.”

‘Vlissingen stond bekend als evenementenstad. Daar is niets meer van overgebleven. En als je iets organiseert krijg je vaak weerstand van gemeente of middenstand. Dat is zo jammer.”

“De trajecten zijn te ingewikkeld en kosten zoveel energie dat je er moedeloos van wordt. Waarom worden ze niet omarmd in plaats van al die tegenstand? Ik begrijp het gewoon niet”.

“Ben blij dat ik dat achter me heb gelaten. Het gelukkigst ben ik als ik met mijn kinderen voor het strand kan varen met ons bootje. Dan denk ik: hier draait het om. Beter bestaat niet.”