Ernst Jan Rozendaal

Ernst Jan Rozendaal (62). Vriendin, 2 zoons. Geboren in Zaandam. Journalist bij de PZC. En schrijver van diverse boeken. Verhuisde vijf jaar geleden van Middelburg naar Vlissingen.

“Vlissingen was niet in me opgekomen, maar ik had dringend woonruimte nodig en kon tijdelijk in dit huis komen. Het stond te koop. Al snel dacht ik: waarom koop ik het zelf niet?”

“Ik voelde me meteen thuis in deze Oranjebuurt. Dicht bij zee. Dicht bij het centrum. En het staat bekend als een hartelijke wijk. Maar zonder dat we bij elkaar over de vloer komen.”

“Als je op het bankje voor je huis zit, word je eigenlijk door elke passant aangesproken. Over het tuintje. Over Vlissingen. Typisch Vlissings vind ik dat mopperige op een leuke manier.”

“Ik herken het contrast tussen Middelburg en Vlissingen maar heb er geen waardeoordeel over. Voor mij zijn het twee wijken met een stuk groen ertussen. Deelgemeenten zogezegd.”

“Mijn lievelingsplek is de tuin van de Willem3. Rond de kerst zet een buurtgenote daar altijd  een enorme kerstboom neer. Dan helpen we allemaal mee. Een symbool voor ons buurtje.”

“Sinds ik hier woon lees ik artikelen over Vlissingers op een andere manier. Ze voelen dan toch als stadsgenoten. Ben blij dat ik deze stad heb ontdekt en leren kennen en waarderen.”